File de porc cu sos aromat la ceaun

de dentistutza in Porc, 26 Oct 2010 | 8011 vizualizari

 

Sincer am cam bagat-o pe maneca cu titlul deoarece este de fapt un fel de mancare care la mine in familie se numeste "tocanitza sarbeasca". Habar nu am daca are vre-o legatura cu sarbii asa ca am rebotezat-o diplomatic fara tente natzionale. Poate ca nu arata dar este foarte foarte gustoasa!!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. fileu de porc  ( adica muschiul de la coasta fara os si grasime)
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 2 cepe
  • 4-5 catei usturoi
  • rozmarin uscat maruntit
  • piper mozaic ( amestec rosu, verde,alb,negru)
  • sare
  • ulei masline
  • pasta tomate dupa plac
  • 1 lingurita zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de porc cu sos aromat la ceaun:

Carnea spalata se taie bucatele potrivite. In ceaun se pun cam 30-40 ml. ulei masline, carnea si ceapa taiata feliute. Se dantuieste la foc mare cateva minute, sa se rumeneasca usor pe toate partile. Se toarna apa, cat sa acopere carnea cu vreo doua degete. Se pune capac si se lasa la fiert la foc potrivit cam 30 minute.

Apoi se adauga morcovii si telina rase. Se continua fierberea, acoperit. Dupa inca circa 20 minute o potrivim de gust, sare, piper, piperul proaspat rasnit si rozmarinul maruntit. Dupa ce totul a fiert in total o ora, turnam pasta de tomate sau bulionul, zaharul si usturoiul taiat feliute fine.

Se serveste presarat cu patrunjel cu o garnitura gen piure sau mamaligutza moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de porc cu sos aromat la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (13)

dentistutza 1

12.11.2010, 08:22

ma bucur mult ca ti-a placut!!! sa va fie de bine!

gaby_duceag 1

12.11.2010, 08:28

fa o mamaligutza ca vin si io. po' sa faci si usturoi

dentistutza 1

12.11.2010, 19:54

haideti!!! vaz ca va dadurati pe Alba ca Zapada...frumushelelor!!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc la cuptor, cu legume si mirodenii